Доступність посилання

ТОП новини

У Криму на облаштування депортованих витратять 10 мільярдів рублів – Аксьонов


Сергій Аксьонов
Сергій Аксьонов

У рамках федеральної цільової програми розвитку Криму до 2020 року на заходи з облаштування депортованих громадян спрямують близько 10 мільярдів російських рублів, повідомив «голова» російської влади окупованого Криму Сергій Аксьонов на засіданні кримського «парламенту» 16 вересня.

«Обсяг фінансування торік становив 333 мільйони рублів. Цього року планується виділити 250 мільйонів рублів. У рамках програми з облаштування депортованих введено в експлуатацію низку соціально значущих об’єктів, серед яких – житлові будинки, мережі водо-, електро- і газопостачання, але рапортувати і плескати в долоні з цього приводу рано. Робота з облаштування депортованих перебуває на самому початку», – сказав Аксьонов.

До цього Сергій Аксьонов заявляв, що у Криму немає міжнаціональних проблем із переходом півострова під контроль Росії. Проте кримські активісти продовжують заявляти про обшуки і арешти з боку окупаційної влади.

Раніше в окупаційній «Державній раді» Криму повідомляли, що на півострові не встигають освоювати бюджетні кошти за програмою облаштування депортованих. До вересня освоєно лише 8,2% даних засобів.

Росія анексувала український Крим у березні 2014 року. Київ і Захід не визнають це і вважають півострів українською територією.

XS
SM
MD
LG