Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську обшукали будинок керівника місцевого центру оцінювання якості освіти


Понад чотири години сьогодні тривав обшук у будинку директора Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти Богдана Томенчука.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, зранку Томенчук встиг повідомити про обшук у соцмережах і надіслав смс-повідомлення. До будинку приїхали журналісти і громадські активісти. Як сказав він телефоном, «завершився обшук, не знаю, що шукали, але нічого не знайшли».

Адвоката до приміщення не допустили. Одночасно проходив обшук і у сина керівника РЦОЯО, туди адвокатів пропустили.

(Відео користувача Youtube)

«Слідча група, невідомо яка і на підставі яких процесуальних документів, здійснює обшук, оскільки адвокатів у приміщення не допустили. Таким чином, я вважаю, що було порушено право моїх клієнтів на захист», – сказав адвокат Вадим Созоник.

«Там була ціла ухвала, шукали документи, які б засвідчували втручання Івано-Франківського центру оцінювання якості освіти у роботи абітурієнтів. Це смішно. Нічого не знайшли, бо цього в природі не може існувати», – сказав Томенчук після завершення обшуку.

Представники слідчої групи з Києва, які прийшли зі своїми понятими, діяли на підставі рішення Печерського суду Києва.

У липні проводилися обшуки у Києві у Центрі оцінювання якості освіти і за місцем проживання його керівників. У серпні в Івано-Франківському ЦОЯО під час обшуку були вилучені сервери, комп’ютерна техніка і програмне забезпечення.

22 липня уряд усунув керівника центру Ігоря Лікарчука на час розслідування, яке проводить Генеральна прокуратура за підозрою в зловживанні службовим становищем щодо керівництва центру. Сьогодні Лікарчук заявив, що подає у відставку.

У Міністерстві освіти раніше вказували на відсутність конкретних доказів чи звинувачень на адресу керівництва центру і заявили, що порушена справа є «піар-кампанією» Генпрокуратури. У Міносвіти також висловили сподівання, що кримінальне впровадження жодним чином не вплине на вступну кампанію чи ЗНО.

Український центр оцінювання якості освіти створений у 2005 році. Серед завдань центру – підготовка проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), моніторинг якості освіти.

XS
SM
MD
LG