Доступність посилання

ТОП новини

США оголосили про скасування частини заборон на зв’язки з Кубою


У США адміністрація президента Барака Обами оголосила у п’ятницю про скасування частини заборон на торговельні й інвестиційні відносини з Кубою. Це означає, що американські компанії, що працюють у деяких галузях економіки, зможуть здійснювати на Кубі фінансову діяльність чи відкривати там представництва, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Цього ж дня відбулася й телефонна розмова між Бараком Обамою і президентом Куби Раулем Кастро. Як повідомили в Білому домі, в її перебігу йшлося про розширення процесу нормалізації між двома країнами і їхні наступні кроки в цьому напрямку, спільні й окремі. На Кубі ж у повідомленні про цю розмову заявили, що Кастро наголосив на необхідності для США остаточно припинити «політику блокади».

Дипломатичні відносини між США й Кубою, розірвані понад п’ятдесят років тому, були відновлені на початку цього літа. Але скасувати чинні економічне й фінансове ембарго щодо Куби чи заборону на подорожі до Куби туристів зі США, накладені Конгресом, неможливо без рішення Конгресу. Але там більшість законодавців виступає проти повної нормалізації відносин між цими країнами вже зараз, наполягаючи, що спершу на Кубі мають бути здійснені демократичні перетворення.

XS
SM
MD
LG