Доступність посилання

ТОП новини

У Росії церковний орган судитиме священика-гея


Ієромонах Амфіан (Вечелковський), фото із соцмереж
Ієромонах Амфіан (Вечелковський), фото із соцмереж

У російському місті Самара так званий «церковний суд» Самарської і Сизранської єпархії Російської православної церкви розгляне справу щодо священкослужителя, який 18 вересня відкрито оголосив про свою гомосексуальну орієнтацію. Про це заявило керівництво єпархії.

«Ієромонах Амфіан (Вечелковський) в даний час знаходиться за штатом Самарської і Сизранської єпархії і не є викладачем Самарської православної духовної семінарії», – повідомляє офіційний сайт єпархії.

А голова руху «Самара православна», депутат Самарської губернської Думи і автор місцевого закону про заборону пропаганди гомосексуалізму Дмитро Сівіркін заявив: «У мене особисто не викликає сумніву, що якщо інформація про камінг-аут пана Вечелковського підтвердиться, то дуже скоро він не матиме до православної перкви жодного відношення».

Як розповів Вечелковський на своїй сторінці в соціальній мережі «ВКонтакте», він ніколи не приховував своєї орієнтації: «Я десяток років викладав у самарської семінарії, при тому, що про мою орієнтацію знали всі, включно із ректором-митрополитом».

Вечелковський додав, що це питання відкрито не порушувалося, і він не хизувався своєю гомосексуальністю.

XS
SM
MD
LG