Доступність посилання

ТОП новини

Перед планованою «продовольчою блокадою» Криму в Чонгарі зібрався мітинг


Мітинг з «продовольчої блокади» Криму в Чонгарі, 20 вересня 2015 року
Мітинг з «продовольчої блокади» Криму в Чонгарі, 20 вересня 2015 року

У неділю вранці, у селі Чонгар Генічеського району Херсонської області, розташованому на трасі «Харків-Сімферополь» перед в’їздом до Криму, активісти, здебільшого кримські татари, проводять мітинг до планованої на 20 вересня акції з «продовольчої блокади» Криму.

Як передає кореспондент Радіо Свобода, на трасі вишикувались кількадесят автомобілів з активістами, які тримають в руках національні українські, кримськотатрські прапори та деяку партійну символіку.

Повідомляється, що частина мітингувальників поїхала блокувати Чаплинку, і ще один в'їзд на Крим – Каланчак.

Сьогодні, о 12:00, має розпочатися безстрокова акція з недопущення вантажного транспорту до Криму, організована Меджлісом кримськотатарського народу. Очікується, що через адміністративний кордон пропускатимуть лише пішоходів та легковий транспорт.

МВС у Херсонській області заявило, що до охорони порядку під час акції залучать близько сотні правоохоронців. ДАІ попередило водіїв фур про можливі ускладнення з рухом на дорогах.

Водночас російський віце-прем'єр Криму Михайло Шеремет заявив, що так зване «Народне ополчення» Криму тримають у бойовій готовності з огляду на плановану «блокаду».

Голова Меджлісу, народний депутат України Рефат Чубаров раніше анонсував початок блокування пересування вантажівок, які везуть товари до анексованого Росією Криму, опівдні 20 вересня. Він також не виключив, що слідом за «продуктовою блокадою» півострова, окупованого Росією, кримські татари домагатимуться припинення туди поставок електроенергії.

XS
SM
MD
LG