Доступність посилання

ТОП новини

Суд у справі Савченко почав засідання (трансляція)


Суд у російському місті Донецьк почав розглядати по суті справу української громадянки, народного депутата Надії Савченко, яку в Росії звинувачують у вбивстві російських журналістів на Донбасі.

У залі суду присутня Надія Савченко. На даний час виступають її адвокати.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, пресу в зал засідань не пустили, більшість місць в залі зайняли казаки. Всіх журналістів відправили в кімнату, де ведеться відеотрансляція засідання.

Судові слухання відбуватимуться у відкритому режимі. Справу Савченко розглядає колегія з трьох суддів. У ході сьогоднішнього засідання прокурор оголосить обвинувальний висновок, після чого підсудна заявить, чи визнає вона провину. Савченко загрожує до 25 років позбавлення волі.

Як прогнозують адвокати українки, процес «буде стрімким», і до кінця жовтня суд уже винесе вирок. Захист не сподівається здобути перемогу в російському суді, але розраховує на підтримку міжнародної спільноти.

Українську громадянку, народного депутата Надію Савченко вже понад рік утримують у СІЗО в Росії. Її в Росії, зокрема, обвинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які торік улітку без дозволу української влади перебували під Луганськом.

Савченко і її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

XS
SM
MD
LG