Доступність посилання

ТОП новини

Парламент і уряд пропонують реформувати Антимонопольний комітет України


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Верховна Рада і Міністерство економічного розвитку і торгівлі України розробили план реформування Антимонопольного комітету. Свої пропозиції представники парламенту і міністерства оприлюднили сьогодні в Києві.

Як зазначила член парламентського комітету з питань економічної політики Вікторія Пташник, пропоновані зміни передбачають, серед іншого, люстрацію працівників Антимонопольного комітету середньої ланки і скорочення кількості регіональних підрозділів АМК.

«Подібної чисельності територіальних відділень, як у нас, немає ніде, окрім Росії. По-друге, перегляду потребують функції Антимонопольного комітету, щоб не відбувалось жодного дублювання – зокрема, із службою у сфері захисту прав споживачів. По-третє, ми виступаємо за оновлення та очищення самого АМК, працівників, які працюють на середньому рівні. Якщо це кваліфіковані працівники, то вони, звісно, мають залишитись», – повідомила Пташник.

За її словами, на розгляді у Верховній Раді перебуває низка законопроектів, ухвалення яких дозволить провести реформу АМК й оздоровити економіку.

За словами заступника міністра економічного розвитку Юлії Ковалів, реформування АМК і подолання монополій в окремих сферах української економіки закладені у положеннях Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

В Антимонопольному комітеті погоджуються з необхідністю реформуванні і запропонували незалежним експертам і громадськості долучитись до обговорень питань, які стосуються діяльності АМК та протидії монополіям.

Антимонопольний комітет бере участь у формуванні і реалізації конкурентної політики в Україні.

XS
SM
MD
LG