Доступність посилання

ТОП новини

Уряд заборонив використання російського програмного забезпечення в органах влади


Кабмін заборонив використання російського програмного забезпечення в органах державної влади, заявляє прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк/

Він зазначив, що, відповідно до рішення РНБО, є пряма заборона на використання російського програмного забезпечення, йдеться зокрема пропрограмне забезпечення компанії «Лабораторія Касперського».

Яценюк доручив Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації України невідкладно відключити оновлення програми, її придбання та використання в органах державної влади.

«До всіх органів виконавчої влади є чітка вимога – тим компаніям, щодо яких застосовані санкції, заборонити участь в державних закупівлях, щоб вони не мали доступу до бюджетного ресурсу країни», – наголосив він.

Яценюк також звернувся до санкційного комітету в постійному режимі моніторити виконання запроваджених санкцій.

«Відповідальність за запровадження санкцій персонально лежить на керівниках центральних органів виконавчої влади і директорах державних підприємств. Керівниками кожного органу виконавчої влади повинно бути забезпечене стовідсоткове виконання рішення Ради нацбезпеки і оборони», – додав прем’єр.

22 вересня набув чинності указ президента України Петра Порошенка про застосування санкцій проти Російської Федерації. Ці обмежувальні заходи стосуються більш як 400 фізичних та понад 90 юридичних осіб Російської Федерації та інших країн, які причетні до анексії Криму та агресії на Донбасі.

XS
SM
MD
LG