Доступність посилання

ТОП новини

Демчишин: 227 доларів за тисячу кубометрів російського газу – справедлива ціна


Володимир Демчишин
Володимир Демчишин

Ціна в межах 227 доларів за тисячу кубометрів російського газу виглядає найбільш справедливою. Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин перед засіданням тристоронніх газових переговорів.

«Я впевнений, що нині буде дуже конструктивна розмова», – додав Демчишин.

Він висловив сподівання, що угода щодо постачань газу в Україну протягом опалювального сезону буде підписана. Водночас він відмовився коментувати ймовірність підписання «зимового протоколу» сьогодні.

«Ми вже й на попередній зустрічі очікували його підписати, тож це – філософське питання», – зазначив міністр.

На переговорах Росію представлює міністр енергетики Олександр Новак, який перед засіданням зауважив, що наприкінці дня очікує підписання «зимового протоколу», де «має бути врахована знижка в 20 доларів».

Від ЄС посередником в укладенні угоди між Києвом та Москвою виступає віце-президент Єврокомісії з питань енергетичного союзу Марош Шефчович.

Раніше Демчишин вже заявляв, що Україна розраховує купувати російський газ за ціною, не вищою ніж 250 доларів за тисячу кубометрів.

Сьогодні у Брюсселі очікується підписання представниками Києва, Москви та Євросоюзу так званого «зимового пакету» з умовами, ціноутворенням, термінами постачань в Україну російського газу.

Від 1 липня Україна припинила закуповувати газ у Росії до узгодження умов постачання. Після завершення 31 березня чинності так званого «зимового» пакету Україна і Росія за посередництва Єврокомісії ведуть переговори про умови продовження постачання газу.

XS
SM
MD
LG