Доступність посилання

ТОП новини

У Кремлі назвали божевіллям заборону польотів російських авіакомпаній в Україну


Дмитро Пєсков
Дмитро Пєсков

Речник президента Росії Дмитро Пєсков назвав божевіллям заборону польотів російських авіакомпаній в Україну.

«Звичайно, припинення авіасполучення між Росією і Україною було б черговим актом божевілля, але, на жаль, ґрунтуючись на досвіді останніх 20 місяців, ми не можемо заперечувати це безумство і заперечувати гіпотетичну можливість», – заявив він.

При цьому Пєсков зазначив, що йому невідомо, чи отримали російські авіакомпанії якусь інформацію про заборону.

«Яценюк не вправі припиняти повітряне сполучення. За міжнародними угодами, це повинна робити авіаційна влада країни», – сказав він.

25 вересня Кабмін заборонив польоти російських авіакомпаній до України, зокрема компаній «Аерофлот» і «Трансаеро». У Державіаслужбі повідомили, що російські авіакомпанії не зможуть літати в Україну з 25 жовтня.

Міністр транспорту Росії Максим Соколов заявив, що Москва вживатиме заходи у відповідь, якщо Київ закриє повітряний простір для російських компаній.

22 вересня набув чинності указ президента України Петра Порошенка про застосування санкцій проти Російської Федерації. Ці обмежувальні заходи стосуються більш як 400 фізичних та понад 90 юридичних осіб Російської Федерації та інших країн, які причетні до анексії Криму та агресії на Донбасі.

XS
SM
MD
LG