Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: цитуючи посла США, медіа пропустили «важливу складову» його виступу


Джеффрі Пайєтт
Джеффрі Пайєтт

Генеральна прокуратура України заявляє, що, цитуючи виступ посла США Джеффрі Пайєтта, медіа не оприлюднили «важливу складову» тієї частини його заяви, що стосувалася оцінки роботи цього відомства.

У повідомленні, оприлюдненому на сайті Генпрокуратури, відомство звертає увагу на те, що посол США зокрема заявив, що його країна хоче працювати з генеральним прокурором Віктором Шокіним «і бачити, що Генпрокуратура очолює боротьбу з корупцією». Крім того, за повідомленням ГПУ, Джеффрі Пайєтт наголосив на важливості проведення реформи прокуратури.

Повідомлення генеральної прокуратури стосується виступу Пайєтта в Одесі 24 вересня. Медіа тоді поширили переважно ту частину його виступу, де глава дипломатичної місії розкритикував роботу Генеральної прокуратури, зокрема зазначив, що відомство не бореться з «внутрішньою корупцією».

Посольство США оприлюднило стенограму виступу Джеффрі Пайєтта. Згідно з текстом, критичні висловлювання посла й ті його слова, які наводить у суботу Генпрокуратура, – це лише різні частини однієї й тієї ж промови. Про спотворення у ЗМІ суті сказаного не йдеться.

XS
SM
MD
LG