Доступність посилання

ТОП новини

У Криму оголосили в розшук чотирьох фігурантів «справи Сенцова» – правозахисники


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Кримській правозахисній групі заявляють, що в Криму оголошені в розшук Степан Ціріль, Ілля Зуйков, Енвер Асанов і Микита Боркін, які, за версією слідства, є фігурантами «справи Сенцова».

У моніторинговому огляді ситуації з правами людини в Криму за липень – серпень 2015 року, оприлюдненому Кримською польовою місією з прав людини, зазначено, що, згідно з обвинувальним висновком російського суду, в квітні 2014 року Сенцов створив в Криму «терористичне співтовариство», яке отримувало вказівки від невідомих людей в Києві.

«Олександр Кольченко звинувачується в тому, що увійшов до складу цього «терористичного співтовариства» і брав участь в одному з підпалів. Крім нього, за версією звинувачення, до групи входили також Олексій Чирній і Геннадій Афанасьєв (обидва вони були раніше засуджені і отримали по сім років колонії суворого режиму), а також Степан Ціріль, Ілля Зуйков, Енвер Асанов і Микита Боркин (останні четверо оголошені в розшук)», – йдеться в огляді.

Російські правоохоронні органи Криму наразі не коментують ці заяви.

25 серпня російський суд засудив українського режисера Олега Сенцова до 20 років ув’язнення в колонії суворого режиму, а Олександра Кольченка до 10 років ув’язнення в колонії.

Російська правозахисна організація «Меморіал» оголосила Сенцова і засуджених у цій же справі Олександра Кольченка та Олексія Чирнія політв’язнями.

XS
SM
MD
LG