Доступність посилання

ТОП новини

Росія не планує «прямо зараз» вводити бойові війська в Сирію – Путін перед зустріччю з Обамою


Президент Росії Володимир Путін заявляє, що його країна не планує «прямо зараз» вводити бойові війська в Сирію, але продовжить підтримку сирійського уряду. Про це Путін сказав напередодні, запланованої в рамках Генасамблеї ООН на сьогодні зустрічі з президентом США Бараком Обамою в інтерв’ю телеканалам CBS та PBS.

«Росія не братиме участі у будь-яких військових діях на території Сирії чи будь-яких інших держав. Ну, принаймні, ми не плануємо цього «прямо зараз», – сказав Путін.

Російський президент також розкритикував політику США в Сирії, заявивши, що американська військова підтримка сирійських повстанців не тільки «незаконна, але контрпродуктивна».

Сьогодні в рамках роботи Генасамблеї ООН у Нью-Йорку має відбутися зустріч президентів Росії та США вперше за понад рік. Точний час такої зустрічі невідомий, як і теми обговорення, хоча російська сторона заявляла, що ключовим буде питання Сирії і боротьба з тероризмом. Теми перемовин повністю не розкривають і в Білому домі.

17 вересня Росія закликала США і їхніх союзників сприймати керівництво Сирії як партнера у боротьбі проти радикального угруповання «Ісламська держава». Раніше США неодноразово заявляли про те, що Башар Асад має піти з посади президента. Крім того між Росією та Заходом існують розбіжності в питанні України – Кремль заявляє, що не має військового стосунку до подій на сході України, тоді як США неодноразово заявляли про підтримку Росією сепаратистів на Донбасі. Також Вашингтон засуджує анексію Росією українського Криму, про що свідчать збережені ним санкції.

XS
SM
MD
LG