Доступність посилання

ТОП новини

Лисенко: минулої доби на Донбасі найбільш «гарячою точкою» була Мар’їнка


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

Речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко заявляє, що минулої доби на Донбасі найбільш «гарячою точкою» була Мар’їнка.

За його словами, там бойовики близько півтори години вели вогонь по українських позиціях, поблизу Мар’їнки четверо військових зазнали поранень.

«На Донецькому напрямку у темну пору доби бойовики кілька разів відкривали вогонь в районі Світлодарського водосховища – поблизу селищ Луганське і Лозове. Противник застосував стрілецьку зброю та гранатомети. Ще одна короткотривала провокація окупантів відбулася поблизу Майорська», – зазначив Лисенко.

Речник АТО також повідомив, що на Луганському напрямку вчора було абсолютно спокійно, на маріупольському напрямку біля села Новотроїцьке бойовики застосували гранатомети.

Бойовики угруповання «ДНР», визнаного в Україні терористичним кажуть про відсутність обстрілів з боку сил АТО, а в угрупованні «ЛНР» про ситуацію на території, яку вони контролюють, не повідомляють.

Відповідно до мінських домовленостей, на лінії контакту від середини лютого мав діяти черговий режим припинення вогню, а важкі озброєння мали бути відведені. Проте перестрілки й обстріли, і з застосуванням «відведених» озброєнь, тривали. Сторони звинувачували одна одну в порушеннях і провокаціях.

Наприкінці серпня на переговорах у Мінську Тристороння контактна група щодо мирного врегулювання в Україні, а також представники проросійських сепаратистів домовилися про чергове припинення вогню з 1 вересня у зв’язку з початком навчального року. З цього часу режим припинення вогню переважно підтримується. Сторони конфлікту повідомляють про значне зменшення кількості обстрілів.

XS
SM
MD
LG