Доступність посилання

ТОП новини

Британія закликала Росію довести, що вона била в Сирії по ісламістах, а не по опозиції


Філіп Гаммонд, архівне фото
Філіп Гаммонд, архівне фото

Велика Британія закликала Росію довести, що її повітряні удари в Сирії мали за цілі тільки об’єкти ісламістських угруповань «Ісламська держава» й тих, що пов’язані з мережею «Аль-Каїда», але не поміркованих опонентів режиму президента Сирії Башара аль-Асада.

Дуже важливо, щоб Москва змогла підтвердити це міжнародній спільноті, сказав міністр закордонних справ Британії Філіп Гаммонд, виступаючи на засіданні Ради безпеки ООН, яке скликала на тему боротьби з тероризмом Росія, що нині головує в Раді безпеки.

«Треба сказати чітко: дії на підтримку режиму (Асада) несумісні з дієвим веденням війни проти «Ісламської держави» в Сирії. І це не моральне судження – це прагматичне судження», – наголосив він.

За його словами, не можна бути дієвою складовою боротьби проти «Ісламської держави» і в той самий час і тими самими силами атакувати й поміркованих опозиціонерів, які чинять спротив придушенню режимом Асада.

Раніше в середу, 30 вересня, коли Росія почала офіційно здійснювати свої повітряні удари в Сирії, почало лунати дедалі більше голосів про те, що ціллю цих ударів були не ісламісти з «Ісламської держави» чи угруповань, пов’язаних із мережею «Аль-Каїда», а саме позиції сил поміркованих супротивників Асада чи й житлові квартали на підконтрольних їм територіях, унаслідок чого загинули десятки мирних мешканців.

Росія запевняє, що йдеться про використання Військово-повітряних сил Росії для підтримки військ режиму Асада в Сирії в боротьбі проти «Ісламської держави».

XS
SM
MD
LG