Доступність посилання

ТОП новини

Голова СБУ призначив службове розслідування через затримання журналістів «Схем»


Голова Служби безпеки України Василь Грицак призначив службове розслідування через затримання працівниками СБУ журналістів програми «Схеми» – спільного проекту Радіо Свобода і «UA:Перший». Про це повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська.

За її словами, розслідування буде «максимально повним і об’єктивним». «Ми нікого покривати не будемо», – сказала речниця.

Голова управління СБУ Києва і Київської області Михайло Глуговський вибачився перед журналістами за інцидент і заявив про можливе перевищення повноважень з боку працівників СБУ. Він також пообіцяв провести швидке розслідування.

Начальник київського СБУ вибачився за затримання журналістів Радіо Свобода
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:02 0:00

Журналіста програми «Схеми» Михайла Ткача й оператора Кирила Лазаревича під час виконання журналістських повноважень вранці 2 жовтня затримали співробітники СБУ. При затриманні застосували силу, кажуть журналісти. У них також відібрали і пошкодили техніку. За деякий час журналістів відпустили. На місце події журналісти викликали поліцію.

Перебуваючи біля Управління СБУ, журналісти вже кілька днів поспіль знімали сюжет про те, що співробітники СБУ пересуваються на дорогих автомобілях класу люкс, вартість яких може не відповідати їхнім офіційним доходам на посадах держслужбовців. Знімальна група, перебуваючи поза територією СБУ, фільмували, які автомобілі приїжджають до цієї установи.

«Схеми» – це щотижнева телевізійна програма розслідувань та аналітики про велику політичну корупцію. У кожному випуску у прізвищах та деталях ідеться про зловживання чиновниками наданою їм владою, статки держслужбовців та конфлікт персональних інтересів із державними.

XS
SM
MD
LG