Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську зоозахисники проводять акцію «Тварини – не одяг!»


Білка, соболь, бурундук – це не одяг нам, а друг! – зоозактивісти
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:00 0:00

У Дніпропетровську зоозахисники проводять акцію «Тварини – не одяг!»

У неділю, 4 жовтня, на центральній площі Дніпропетровська відбувається акція активістів зоозахисних громадських організацій «Тварини – не одяг!», приурочена до Всесвітнього дня захисту тварин.

У руках учасники пікету, а це переважно молодь, тримають плакати з написами «Всі ми діти однієї планети!», «Подивись на свою майбутню шубу» тощо.

За словами учасників акції, таким чином вони прагнуть нагадати прихильникам шкіряного та хутряного одягу й взуття, з чого зроблені їхні улюблені речі, й закликати переходити на штучні, «етичні» замінники.

Як зазначають молоді люди, «етичним» вони вважають одяг, створений без заподіяння болю живому, це передусім штучні хутра, шкірозамінники, тканини з рослинних матеріалів тощо.

В рамках заходу активісти громадської організації, що опікується тваринами-безхатьками, віддають у добрі руки котів та собак, яких вони підібрали на вулиці, трохи відгодували й полікували. За словами активістів, за останні три роки вони підібрали в місті майже 10 тисяч чотирилапих, у декого з них удома живе по кілька десятків цуценят та кошенят, яким шукають нових господарів. Також зоозахисники ведуть збір коштів на створення у Дніпропетровську притулку для бродячих тварин.

Щоб зацікавити перехожих, учасники акції пропонують скуштувати вегетаріанського печива, створеного без використання продуктів тваринного походження.

Всесвітній день захисту тварин відзначається 4 жовтня з 1931 року.

XS
SM
MD
LG