Доступність посилання

ТОП новини

Уряд знайде гроші на подвоєння компенсації винайму житла військовими – Яценюк


Арсеній Яценюк під час відвідання однієї з військових частин (архівне фото)
Арсеній Яценюк під час відвідання однієї з військових частин (архівне фото)

Компенсацію за винайм житла для військовослужбовців буде встановлено у розмірі 1200 гривень – замість нинішніх 600. Про це 4 жовтня заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк у щотижневому виступі «10 хвилин», повідомляє Урядовий портал.

«Мали розмову з міністром оборони. Він ухвалив рішення підняти компенсацію до 1200 гривень. Очікую відповідного наказу Міноборони. Кошти в бюджеті ми знайдемо», – зазначив Яценюк.

Такої компенсації потребують близько 11 тисяч родин військовослужбовців, відзначив прем’єр.

Раніше уряд України поширив дію статусу учасника бойових дій на членів сімей військовослужбовців, добровольців і волонтерів, які загинули в ході АТО.

Станом на кінець вересня статус учасника бойових дій отримала 71 тисяча військовослужбовців ЗСУ, а 65,5 тисячі вже видані посвідчення.

Нині деякі українці, які воювали на Донбасі, мають проблеми з оформленням статусу учасника бойових дій, насамперед це стосується добровольчих батальйонів. Часто бійці воювали, не маючи офіційного оформлення у підрозділі. У разі загибелі військового його родина не отримувала допомоги від держави.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. За цей час, за оцінками ООН, на сході України загинуло близько 8 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG