Доступність посилання

ТОП новини

Ємен: у готелі, де могли бути президент і прем’єр, виникла пожежа


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

У готелі портового міста Ємену Адена, де зупинилися члени уряду, 6 жовтня через потрапляння ракети виникла пожежа, повідомляють сили безпеки і телеканал аль-Арабія.

За даними ЗМІ з посиланням на місцевого чиновника, є загиблі та поранені, однак чи є президент Ємену Абд-Раббу Мансур Хаді, прем’єр-міністр Халед Бахах чи інші чиновники в числі постраждалих не повідомляється.

Очевидці кажуть про стовпи диму, над готелем Аль-Каср в західному передмісті Адена. За попередніми даними, ракета, що спричинила пожежу, влучила у вхід до готелю. На місці події вирушили сили безпеки і карети швидкої.

Наприкінці вересня президент Ємену Абд-Раббу Мансур Хаді після шести місяців перебування у вигнанні повернувся до Адена – комерційного центру Ємена. Незадовго до того в Аден прибув і прем’єр-міністр Ємену Халід Бахах та кілька міністрів.

Наприкінці березня президент Абд-Раббу Мансур Хаді втік до Саудівської Аравії. Це сталося після того, як шиїтські бойовики з угруповання «Аль-Хуті» почали просуватися і в місто Аден. До цього міста, проголошеного тимчасовою столицею Ємену, влада країни перебралася після втрати столиці Сани.

У липні проурядові війська відтіснили повстанців з Адена за допомогою повітряних ударів коаліції під проводом Саудівської Аравії.

XS
SM
MD
LG