Доступність посилання

ТОП новини

Скасування «виборів» на Донбасі дає надію на політичне врегулювання конфлікту – Коціянчич


Федеріка Моґеріні ©Shutterstock
Федеріка Моґеріні ©Shutterstock

Повідомлення про скасування «виборів», призначених раніше угрупованнями «ДНР» та «ЛНР», «дозволить підготувати належні умови для проведення місцевих виборів в деяких районах Донецької та Луганської відповідно до українського законодавства і стандартів ОБСЄ. Про це заявила речниця голови європейської дипломатичної служби Федеріки Моґеріні Майя Коціанчич.

Представниця Європейської служби зовнішніх дій додає, що дотримання цих зобов’язань «є важливим кроком у напрямку повної реалізації Мінських угод».

«Разом із нещодавно досягнутою домовленістю щодо відведення військової техніки меншого калібру від лінії зіткнення, ця заява дає нову надію щодо стійкого політичного врегулювання конфлікту на основі повної поваги до міжнародного права, незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України», – зазначає речниця Моґеріні.

Угруповання «ДНР» і «ЛНР», які контролюють частини Донецької і Луганської областей України, заявили про скасування своїх «виборів» у місцеві органи влади, призначені раніше на 18 жовтня і 1 листопада. Проте сепаратисти уточнили, що «вибори» перенесені на наступний рік, і наголосили, що рішення ухвалене у зв’язку з підсумками зустрічі «нормандської четвірки» в Парижі.

XS
SM
MD
LG