Доступність посилання

ТОП новини

Угруповання «Ісламська держава» взяло відповідальність за вибухи в Ємені


Готель в Адені після вибуху, Ємен, 6 жовтня 2015
Готель в Адені після вибуху, Ємен, 6 жовтня 2015

Угруповання «Ісламська держава» взяло відповідальність за низку атак, спрямованих проти єменських урядовців та військових у місті Аден. Ісламісти заявляють, що смертники здійснили атаки, використавши чотири автомобілі, начинені вибухівкою.

У вівторок, 6 жовтня, у готелі Адена, портового міста Ємену, сталася низка вибухів, у результаті чого загинули 15 бійців коаліції під проводом Саудівської Аравії та єменськиї військових. У цьому готелі, який використовував прем’єр-міністр Ємену, також розташовувалися два військових об’єкти.

Раніше щодо причин вибуху надходила суперечлива інформація. Представники коаліції під проводом Саудівської Аравії заявили, що причиною вибуху у готелі Адена стала ракета, в сили безпеки Ємену заявили про вибух автомобіля.

Дим від вибуху в готелі Адена, 6 жовтня 2015
Дим від вибуху в готелі Адена, 6 жовтня 2015

Наприкінці вересня президент Ємену Абд-Раббу Мансур Хаді після шести місяців перебування у вигнанні повернувся до Адена – комерційного центру Ємена. Незадовго до того в Аден прибув і прем’єр-міністр Ємену Халід Бахах та кілька міністрів.

Наприкінці березня президент Абд-Раббу Мансур Хаді втік до Саудівської Аравії. Це сталося після того, як шиїтські бойовики з угруповання «Аль-Хуті» почали просуватися і в місто Аден. До цього міста, проголошеного тимчасовою столицею Ємену, влада країни перебралася після втрати столиці Сани.

У липні проурядові війська відтіснили повстанців з Адена за допомогою повітряних ударів коаліції під проводом Саудівської Аравії.

XS
SM
MD
LG