Доступність посилання

ТОП новини

На засідання контактної групи запросили сепаратистів – речниця Кучми


Засідання Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі продовжилося за участю сепаратистів, повідомила прес-секретар представника України в тристоронній групі, екс-президента України Леоніда Кучми Дарина Оліфер.

«У Мінську учасники Тристоронньої контактної групи продовжують своє засідання із запрошенням представників окремих районів Донецької і Луганської областей. Координатори від ОБСЄ усіх чотирьох робочих підгруп розкажуть про результати своєї роботи за день», – написала Оліфер на своїй сторінці в Facebook.

Про це також повідомляє МЗС Білорусі.

Близько двох годин тому у Мінську розпочалася зустріч тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі, раніше сьогодні відбулася зустріч координаторів робочих підгруп, після цього в закритому режимі відбувалися засідання робочих підгруп.

За даними сепаратистів, на зустрічах порушуватимуть питання щодо закону про амністію, місцевих виборів і особливий статус.

Напередодні заступник голови Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв заявив, що тристороння контактна група на засіданні в Мінську у вівторок, 6 жовтня, обговорить особливості проведення місцевих виборів на Донбасі.

Також сьогодні угруповання «ДНР» і «ЛНР», які контролюють частини Донецької і Луганської областей України, заявили про скасування своїх «виборів», які призначили раніше на 18 жовтня і 1 листопада. Сепаратисти уточнили, що «вибори» перенесені на наступний рік, і наголосили, що рішення ухвалене у зв’язку з підсумками зустрічі «нормандської четвірки» в Парижі. Українська сторона привітала заяву сепаратистів про скасування «виборів».

XS
SM
MD
LG