Доступність посилання

ТОП новини

У Росії кажуть, що не здійснювали авіаударів по сирійській Пальмірі


Представник Міноборони Росії Ігор Конашенков
Представник Міноборони Росії Ігор Конашенков

У Міноборони Росії спростовують повідомлення про здійснення російськими літаками ударів по сирійському місту Пальміра.

«Всі повідомлення зарубіжних ЗМІ, що російські літаки нібито завдали ударів по місту Пальміра, – абсолютна брехня», – заявив у вівторок, 6 жовтня, офіційний представник російського оборонного відомства Ігор Конашенков. Він додав, що російська авіація у Сирії не завдає ударів по населених пунктах та архітектурних пам’ятках.

Раніше у вівторок низка ЗМІ повідомила, що російські військові літаки завдали повітряних ударів по позиціях угруповання «Ісламська держава» у сирійському місті Пальміра.

У Центрі спостереження за правами людини у Сирії, який базується у Великій Британії, повідомили, що у результаті російських авіаударів по Пальмірі вбиті 15 ісламістів.

Сирійське державне телебачення повідомляло, що ці дії російських ВПС були узгоджені зі владою Сирії.

Бойовики угруповання «Ісламська держава» захопили Пальміру 20 травня цього року. У місті розташовані найдавніші пам’ятники, внесені до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. На початку жовтня ісламісти підірвали античну Тріумфальну арку у Пальмірі. Раніше були знищені два храми та поховальні вежі.

Воєнні дії Росії у Сирії викликають дедалі більше занепокоєння і на Заході, і в регіоні – адже Москва, стверджуючи, що бореться з екстремістським угрупованням «Ісламська держава», значну частину своїх повітряних ударів завдає по силах об’єднання «Сирійська вільна армія» – так званої «поміркованої опозиції», що має підтримку більшості Заходу й арабського світу.

XS
SM
MD
LG