Доступність посилання

ТОП новини

Нацбанк визнав неплатоспроможним банк «Контракт»


Національний банк України ухвалив рішення про віднесення до категорії неплатоспроможних банку «Контракт», що входить до групи невеликих фінансових установ.
Заповідомленнямпрес-служби відомства, у вересні Нацбанк отримав низку скарг від юридичних осіб щодо непроходження платежів у банку «Контракт», унаслідок чого у банк був введений куратор для більш детального вивчення ситуації.

Куратор виявив значний обсяг непроведених клієнтських платежів, недостачу понад 12 мільйонів гривень в касі (5,1 мільйона гривень фактично наявних проти 17,1 мільйона гривень за даними звітності, поданої НБУ), керівництво банку пояснило таку розбіжність помилковим формуванням звітності, зазначають у Нацбанку.

За даними НБУ, також з метою поліпшення фінансового результату, банк використовував фіктивні операції з цінними паперами, що фактично є викривленням фінансової звітності.

Згідно з повідомленням, банк було віднесено до неплатоспроможних за невиконання ним протягом п`яти робочих днів поспіль двох і більше відсотків своїх зобов`язань перед вкладниками та іншими кредиторами.

Станом на червень 2015 року в Україні функціонували 130 банків, із них 40 – з іноземним капіталом.

У рамках процесу очищення банківської системи впродовж 2014 – 2015 років Нацбанквизнав неплатоспроможними 49 банків, у 2014 – 2015 роках відкликали банківську ліцензію та ліквідовали 39 банків.

XS
SM
MD
LG