Доступність посилання

ТОП новини

Меркель: не дамо Росії переписувати наші принципи


Анґела Меркель
Анґела Меркель

Канцлер Німеччини Анґела Меркель заявляє, що ЄС має спільно не дозволити Росії переписувати європейські принципи.

«Ми у Євросоюзі, на щастя, зуміли діяти спільно: разом наклали санкції і саме разом ми не маємо наміру дозволити Росії переписувати принципи, за якими ми живемо», – заявила Меркель у середу, 7 жовтня, у Європарламенті, де вона виступала разом із президентом Франції Франсуа Олландом.

Анґела Меркель наголосила, що останній раунд переговорів лідерів «нормандської четвірки» дає привід для оптимізму.

Франсуа Олланд, своєю чергою, заявив, що переговори лідерів України, Росії, Німеччини і Франції 2 жовтня в Парижі не лише дозволили дотриматися мінських домовленостей, але й запобігли новому процесу сепаратизму.

Учасники зустрічі в «нормандському форматі», що відбулася в Парижі 2 жовтня, заявили після її закінчення, що вибори в тимчасово окупованій нині частині Донбасу можуть відбутися тільки за українським законодавством, а відтак і не в ті терміни, які визначили сепаратисти.

6 жовтня угруповання «ДНР» і «ЛНР», які контролюють частини Донецької і Луганської областей України, заявили про скасування своїх «виборів», які призначили раніше на 18 жовтня і 1 листопада. Проте сепаратисти уточнили, що «вибори» перенесені на наступний рік, і наголосили, що рішення ухвалене у зв’язку з підсумками зустрічі «нормандської четвірки» в Парижі.

XS
SM
MD
LG