Доступність посилання

ТОП новини

Працівники «Південмашу» провели пікет через невиплату зарплати


Працівники «Південмашу» провели пікет через невиплату зарплати
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:44 0:00

Працівники «Південмашу» провели пікет через невиплату зарплати

У середу ввечері у Дніпропетровську працівники державного підприємства «Дніпропетровський південний машинобудівний завод імені Олександра Макарова» провели пікет на центральній прохідній заводу. У руках вони тримали плакат із написом «День боротьби за гідну працю», а також міні-експозицію фотографій, присвячених боротьбі робітників за свої права у Дніпропетровську за останній рік.

За словами керівника незалежної профспілки підприємства Євгена Деркача, акція була приурочена до міжнародного Дня дій за гідну працю і мала на меті нагадати працівникам про законні засоби відстоювання своїх прав.

Як поінформував профспілковий діяч, з 1 жовтня «Південмаш» перейшов на «одноденку»: завод працюватиме 1 день на тиждень щонайменше до нового року. За його даними, це обумовлено браком замовлень на продукцію. На підприємстві накопичилась заборгованість із зарплати у сумі понад 60 мільйонів гривень: востаннє працівники отримували зарплату за травень – трохи більше 20% від заробленого за місяць.

За словами Євгена Деркача, вже цієї суботи працівники «Південмашу» разом з представниками підприємств, де також є зарплатні борги, проведуть у Дніпропетровську масштабну акцію – «марш соціальної справедливості». Це буде вже третій їхніх марш, два перші організовували навесні й тоді домоглись погашення заборгованості, заявив керівник профспілки.

Інформацію про запровадження одноденного режиму роботи на заводі у середу підтверджували робітники різних цехів підприємства. Водночас в адміністрації заводу це питання поки не коментують.

Раніше підприємство поширило офіційне повідомлення про те, що попри кризу воно відновило виробництво тролейбусів й виконує зобов’язання щодо виготовлення ракетної техніки.

З початку року працівники державного підприємства «Південний машинобудівний завод» провели більше десяти акцій протесту проти невиплати зарплати у Дніпропетровську та Києві. За даними з адміністрації підприємства, для стійкої роботи 2015 року завод потребував замовлень на 2,5 мільярди гривень. На початок року обсяги укладених контрактів оцінювали в 1 мільярд гривень.

XS
SM
MD
LG