Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: під час обшуків «Укренерго» вилучили документи, печатки і гроші


Під час обшуків, проведених в «Укренерго» і за місцем проживання його службових осіб, вилучили близько 50 тисяч євро, 200 тисяч доларів і 600 тисяч гривень, а також різноманітні документи та печатки підприємств, повідомляє Генеральна прокуратура України.

У відомстві нагадали, що обшуки проводили 5-6 жовтня у рамках досудового розслідування за фактом зловживання з боку службових осіб «Укренерго».

Вони «у період 2010-2014 років, діючи в особистих інтересах та інтересах осіб, які контролювали фінансово-господарську діяльність ряду підприємств, вчинили розкрадання державних коштів, шляхом організації закупівель товарів, робіт і послуг у підконтрольних підприємств за значно завищеними цінами, чим спричинили збитки державі в особливо великих розмірах на суму понад 250 мільйонів гривень», – додали у Генпрокуратурі.

Справу порушили за статтями «привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» і «зловживання владою або службовим становищем».

Слідство триває, проводиться аналіз вилученої документації, підготовлені клопотання про накладення арешту на вилучені кошти, заявили в ГПУ.

«Укренерго» здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, є державним підприємством, підпорядковане Міністерству палива й енергетики України. Компанія є природною монополією в галузі передавання електроенергії.

XS
SM
MD
LG