Доступність посилання

ТОП новини

СММ ОБСЄ: обстріл біля Троїцького є порушенням Мінських домовленостей


Александр Гуґ (©Shutterstock)
Александр Гуґ (©Shutterstock)

Учорашній обстріл українських позицій біля селища Троїцьке є порушенням Мінських домовленостей. Про це заявив заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Гуґ.

«Сам факт того, що стріляли, там були протитанкові ракети, – це порушення. Ми занепокоєні тим, що досі використовується така зброя... Це порушення Мінських домовленостей, незалежно від того, яка зі сторін з якої зброї відкрила вогонь», – сказав Гуґ, зауваживши, що спостерігачі ОБСЄ відвідали цей блокпост українських військових поблизу Троїцького.

7 жовтня у районі населеного пункту Троїцьке бойовики здійснили постріл протитанковою керованою ракетою (ПТКР) по українському опорному пункту, у результаті були поранені четверо військовослужбовців.

Сьогодні у штабі АТО заявили, що Україна поки що не ухвалювала рішення припинити виконання Мінських домовленостей через цей обстріл, також рішення зупинити відведення озброєнь калібром менше 100 міліметрів від лінії зіткнення на Донбасі внаслідок обстрілу блокпосту українських військових поблизу Троїцького на Луганщині наразі не ухвалене.

В угрупованні «ЛНР» заявили, що обстріл був провокацією української сторони.

XS
SM
MD
LG