Доступність посилання

ТОП новини

Громадянина Росії засудили до 12 років, звинувативши у шпигунстві на користь України


©Shutterstock
©Shutterstock

Громадянина Росії Віктора Шура засудили до 12 років ув’язнення за статтею «державна зрада». У четвер, 8 жовтня, Брянський обласний суд Росії визнав його винним у шпигунстві на користь України.

«Шур визнаний винним у тому, що, будучи громадянином Росії, 9 грудня 2014 року здійснював розвідувальну діяльність на території Брянської області – зібрав відомості про режимний об’єкт Міноборони Росії за завданням Державної прикордонної служби України, які становлять державну таємницю», – мовиться у повідомленні Брянського обласного суду.

За версією слідства, Шур планував передати зібрані відомості Державній прикордонній службі України, але під час перетину кордону його затримали співробітники ФСБ Росії.

Судовий процес у цій справі проходив за зачиненими дверима. Повідомляється, що на суді Віктор Шур визнав себе винним.

Українська сторона наразі не коментувала ситуацію.

Наразі точна кількість та імена російських громадян, заарештованих за звинуваченням у шпигунстві на користь України після анексії Криму і початку бойових дій на Донбасі, невідома.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

Від початку бойових дій на Донбасі, які тривають від квітня 2014 року, за даними ООН, там загинули понад 7 тисяч 900 людей.

XS
SM
MD
LG