Доступність посилання

ТОП новини

У НАТО готові захищати всіх союзників – Столтенберґ


Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ заявляє, що альянс готовий захищати всіх своїх союзників на тлі нового погіршенні відносин з Росією через її дії у Сирії.

«У НАТО готові відстоювати і захищати всіх союзників від будь-якої загрози, звісно, йдеться також і про Туреччину. Ми бачимо посилення нестабільності, непевності, насилля на південні НАТО – йдеться про кордони Сирії та Іраку, які межують з Туреччиною. І це одна з причин, чому ми повинні посилити готовність і підготовку сил, які ми можемо розгорнути у разі необхідності», – заявив Столтенберґ у четвер, 8 жовтня, під час зустрічі міністрів оборони країн НАТО.

Раніше Єнс Столтенберґ застерігав щодо погіршення ситуації через російську операцію у Сирії і заявляв, що у разі необхідності війська НАТО будуть розгорнуті у Туреччині. Ця заява пролунала після порушення російськими винищувачами повітряного простору Туреччини.

Столтенберґ також закликав Москву припинити підтримку президента Сирії Башара аль-Асада.

Росія почала повітряну операцію в Сирії 30 вересня, стверджуючи, що завдає ударів по позиціях і військових об’єктах радикальних ісламістів. США і низка інших країн міжнародної коаліції заявили, що російські авіаудари спрямовані проти усіх формувань сирійської опозиції, як радикальних ісламістів, так і більш поміркованих груп, що воюють проти урядових сил Башара аль-Асада.

XS
SM
MD
LG