Доступність посилання

ТОП новини

Лавров обіцяє допомагати Криму розвивати міжнародне співробітництво


Сергій Лавров
Сергій Лавров

Міністерство закордонних справ Росії допомагатиме Криму розвивати міжнародне співробітництво. Про це заявив глава МЗС Росії Сергій Лавров на зустрічі з главою російської влади Криму Сергієм Аксьоновим.

Як повідомляє прес-служба російського міністерства, 8 жовтня відбулася зустріч міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова з головою «Ради міністрів» Криму Сергієм Аксьоновим.

«У ході бесіди відбувся обмін думками щодо тематики міжнародних і зовнішньоекономічних зв’язків Криму. Сергій Лавров зазначив, що МЗС і далі буде надавати все необхідне сприяння республіці у розвитку співробітництва з іноземними партнерами», – йдеться в повідомленні.

Крим анексований Росією 20 лютого 2014 року. Верховна Рада України офіційно оголосила цю дату початком тимчасової окупації півострова.

Саме тоді, у лютому 2014 року, невідомі озброєні люди, яких називали «зеленими чоловічками», захопили головні державні установи Автономної Республіки Крим і підняли російський прапор.

16 березня 2014 року на території Криму й міста Севастополя відбувся так званий референдум про статус півострова, за результатами якого Росія заявила про включення Криму до свого складу. Ні Україна, ні Європейський союз, ні США не визнали це голосування і вважають, що Крим Росія анексувала. Пізніше президент Росії Володимир Путін зізнався, що «зелені чоловічки» – російські військові.

XS
SM
MD
LG