Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську юристи організували флеш-моб зі знання українського права


Дніпропетровці отримували солодощі за знання законів
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:07 0:00

Дніпропетровці отримували солодощі за знання законів (відео)

У Дніпропетровську молоді юристи провели флеш-моб, приурочений до їхнього професійного свята. Просто неба правознавці й правозахисники ставлять перехожим питання щодо юридичних норм, що діють в Україні. Тим, хто відповідає правильно, вручають солодощі.

Як розповів Радіо Свобода один із організаторів акції Антон Деньгуб, спеціально для цього заходу молоді люди закупили близько 16 кілограмів цукерок та печива, виготовленого в патріотичному стилі.

«День юриста, і ми вирішили таким способом привітати городян, а заодно перевірити їх на знання законів. У нас приблизно 30 питань, найпоширеніших. Ідея виникла після того, як ми побачили сюжет з народною депутаткою України, коли у неї запитали, який державний устрій в Україні, а вона просто втекла. Ми вважаємо, що є якийсь мінімум знань, необхідний кожній людині. Ми поділились на групи й пішли в місця скупчення людей, аби поставити ці питання. Наприклад, «Який основний Закон в Україні?», «Яке державний устрій в Україні?», «Хто приймає закони?», «На який термін вас може затримати міліція, якщо у вас при собі немає документів?», «Скільки вас можуть тримати в наручниках?» тощо. І навіть таке – «Яку зарплату отримують депутати міської ради?» – розповів юрист.

За словами організаторів акції, під час флеш-мобу далеко не кожен перехожий міг відповісти навіть на найпростіші питання – лише приблизно кожен четвертий. Як зауважили організатори акції, найкраще люди знають свої права на побутовому рівні, приміром щодо обшуку охоронцями в супермаркеті чи затримання міліцією, гірше орієнтуються в питаннях державного устрою, роботи органів влади.

В Україні щорічно 8 жовтня відзначається день юриста.

XS
SM
MD
LG