Доступність посилання

ТОП новини

Рада визначила 15 представників до конкурсних комісій для призначень місцевих прокурорів


Верховна Рада України призначила своїх представників до п’яти конкурсних комісій з проведення відкритого чотирирівневого конкурсу з обрання кандидатів на адміністративні посади в місцевих прокуратурах.

Депутати висунули своїх кандидатів до дніпропетровської, київської, львівської, одеської та харківської конкурсних комісій, провівши рейтингове голосування.

До дніпропетровської конкурсної комісії Дніпропетровська увійдуть народні депутати від групи «Відродження» Андрій Шипко і від фракції «Блок Петра Порошенка» Костянтин Усов і адвокат Ярослав Рябчій.

До київської конкурсної комісії увійшов народний депутат фракції «Батьківщина» Сергій Власенко, депутат фракції «Блок Петра Порошенка» Роман Романюк, адвокат Олександр Яценко.

До львівської конкурсної комісії увійшли народні депутати від фракції «Батьківщина» Іван Крулько, від фракції «Блок Петра Порошенка» Тарас Юрик, доцент Хмельницького університету управління і права Денис Монастирський.

До одеської конкурсної комісії увійшов народний депутат від фракції «Блок Петра Порошенка» Владислав Голуб, народний депутат від групи «Відродження» Артем Ільюк, Олександр Остапенко, у харківську – депутати Владислав Бухарев від «Батьківщини», Віталій Гудзенко від фракції «Блок Петра Порошенка» і адвокат Тетяна Зелькіна.

Відповідно до змін до закону «Про прокуратуру», місцеві прокуратури будуть об’єднувати в собі 5–6 або й більше районних прокуратур. Документом також встановлюється, що загальна чисельність працівників органів прокуратури становить 15 тисяч осіб зі зменшенням кількості прокурорів із 1 січня 2018 року до 10 тисяч.

Від 20 липня ГПУ почала прийом документів на посади керівників місцевих прокуратур у Києві, Львові, Одесі, Харкові та Дніпропетровську. Загалом за результатами конкурсу планують набрати 700 прокурорів. Процедура відбору складається з чотирьох етапів: професійного тесту, тесту на логіку, психологічного портрету та онлайн-співбесіди перед конкурсною комісією

XS
SM
MD
LG