Доступність посилання

ТОП новини

У депутата Мосійчука внутрішня кровотеча – прес-служба


Ігор Мосійчук
Ігор Мосійчук

У народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука, якого забрали сьогодні до лікарні із зали суду, відкрилася внутрішня кровотеча, повідомляє його прес-служба.

«Деякі ЗМІ почали поширювати інформацію, що начебто зараз після госпіталізації до лікарні швидкої медичної допомоги Ігорю Мосійчуку роблять операцію. Це не відповідає дійсності. Ігор Володимирович дійсно госпіталізований у реанімаційне відділення, його попередній стан важкий, наявна внутрішня кровотеча. Проте ще добу він буде під наглядом лікарів, і лише після проведення всіх необхідних аналізів і обстежень можна буде говорити про точний діагноз і призначення конкретного лікування», – повідомили у четвер, 8 жовтня, у прес-службі Мосійчука.

Підтвердження інформації з інших джерел наразі немає.

Раніше сьогодні Апеляційний суд Києва переніс розгляд скарги на арешт Мосійчука, засідання відбудеться 13 жовтня. Таке рішення у суді пояснили необхідністю викликати на засідання тюремного лікаря, який дав два протилежні висновки про стан здоров’я Мосійчука.

Під час судового засідання Мосійчуку викликали лікарів. Як заявив лідер Радикальної партії Олег Ляшко, у Мосійчука зафіксована внутрішня кровотеча, у нього дуже низький тиск. Згодом депутат із зали суду вивезли до лікарні на медогляд.

На минулому засіданні суду 2 жовтня суд оголошував перерву, щоб перевірити стан здоров’я депутата, який заявив, що не може перебувати під вартою через погане самопочуття.

Ігоря Мосійчука підозрюють у вчиненні правопорушень, передбачених п’ятьма статтями Кримінального кодексу, зокрема в одержанні неправомірної вигоди. 17 вересня Верховна Рада дала згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності, затримання й арешт, після чого його й затримали силовики в будівлі парламенту.

Перед голосуванням генеральний прокурор Віктор Шокін показав депутатам відео, на якому Мосійчук нібито отримує хабар. Сам парламентар назвав відео неправдивим, а обвинувачення на його адресу – політичною помстою.

18 вересня суд вирішив арештувати Мосійчука на два місяці. Він у відповідь оголосив голодування.

XS
SM
MD
LG