Доступність посилання

ТОП новини

Президенти України й Казахстану підписали план співпраці до 2017 року


Петро Порошенко, Нурсултан Назарбаєв
Петро Порошенко, Нурсултан Назарбаєв

Президенти України і Казахстану Петро Порошенко і Нурсултан Назарбаєв за підсумками переговорів в Астані підписали план дій на 2015–2017 роки, в якому визначені ключові вектори двосторонньої співпраці. Про це йдеться в спільній заяві, оприлюдненій на сайті президента України.

Глави держав наголосили, що значна активізація торговельно-економічної співпраці є одним із головних завдань двосторонніх відносин.

Пріоритетними для розвитку співпраці сторони назвали паливно-енергетичну, сільськогосподарську, енергетичну, транспортну, гірничошахтну галузі, агропромислове машинобудування, створення інфраструктурних об’єктів, а також авіаційна, космічна й інші cфери.

Президенти також висловили готовність до подальшого поглиблення українсько-казахстанських відносин у політичній, торговельно-економічній, науково-технічній, культурно-гуманітарній.

Глави держав також підтвердили прихильність України й Казахстану фундаментальним принципам міжнародного права, поваги до суверенітету і територіальної цілісності держав, зафіксованим у засадничих документах ООН, ОБСЄ, і у зв’язку з цим відзначили єдину позицію щодо необхідності реалізації Мінських домовленостей у повному обсязі і привітали спрямовані на це підсумки зустрічі «нормандської четвірки» 2 жовтня в Парижі.

Візит президента України до Казахстану триває вже другу добу. Увечері 8 жовтня Порошенко зустрівся з прем’єр-міністром країни Карімом Масімовим.

За даним Держстату України, за підсумками першого півріччя 2015 року загальний обсяг торгівлі України з Республікою Казахстан склав понад 544 мільйони доларів США (цей показник зменшився у порівнянні з аналогічним періодом 2014 року).

XS
SM
MD
LG