Доступність посилання

ТОП новини

Німеччина виділяє Україні 15 мільйонів євро на допомогу переселенцям


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Федеральний уряд Німеччини додатково виділяє для України 15 мільйонів євро для підтримки переселенців, повідомляє німецьке посольство.

«За мету ставиться, насамперед, допомога дітям із сімей біженців. Зазначені кошти призначені для східноукраїнського міста Маріуполя. Там знайшли притулок понад 70 тисяч осіб із територій, контрольованих сепаратистами», – йдеться в повідомленні.

Федеральний міністр економічного співробітництва і розвитку Німеччини Ґерд Мюллер наголосив, що така допомога є важливим сигналом солідарності з маріупольчанами. «Незабаром зима і тому швидка й небюрократична допомога важливіша, ніж будь-коли. Цим пакетом гуманітарної допомоги ми підтримуємо дітей із сімей біженців та інших членів їхніх родин – не полишаючи, проте, поза увагою й інші частини населення: наприклад, відновлення водопостачання піде на користь усім жителям Маріуполя. Україна у цій складній ситуації може розраховувати на Німеччину», – сказав Мюллер.

За даними Міністерства соціальної політики, в Україні станом на 5 жовтня на обліку перебували понад 1,5 мільйона вимушених переселенців зі сходу України, де триває антитерористична операція проти проросійських бойовиків, й анексованого Росією Криму.

XS
SM
MD
LG