Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: 2 цивільних підірвалися на розтяжках на Донбасі


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу на сході України двоє цивільних підірвалися на розтяжках, повідомив речник адміністрації президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

«У землі Донбасу залишається багато вибухонебезпечних предметів. Вчора на розтяжках підірвалося двоє мирних мешканців. Це сталося у Ясинуватському районі Донецької області та поблизу селища Станиця Луганська. Ще раз нагадуємо, що у разі виявлення підозрілого предмета, потрібно повідомити про знахідку правоохоронним органам, співробітникам ДСНС або військовим», – сказав Лисенко. Він не навів подробиць щодо стану здоров’я поранених.

Водночас міліція Луганської області повідомила, що через вибух невстановленого предмета 8 жовтня був шпиталізований 48-річний місцевий житель із діагнозом мінно-вибухова травма, рвані рани, травматологічна ампутація нігтьових фаланг 1, 2, 3 пальців правої кістки.

Про другого пораненого інформації немає. Донецька обласна військово-цивільна адміністрація заявляє, що за минулу добу цивільні в регіоні не постраждали.

Наприкінці минулого місяця спостерігачі ОБСЄ заявляли, що останнім часом кількість жертв, пов’язаних із наземними мінами, боєприпасами, що не вибухнули, а також мінами-пастками продовжила зростати, і закликали сторони конфлікту розмінувати заміновану територію в Донецькій і Луганській областях.

XS
SM
MD
LG