Доступність посилання

ТОП новини

Під час відеозв’язку контактної групи домовились розслідувати обстріл у Троїцькому – речниця Кучми


Речниця представника України в Тристоронній контактній групі, екс-президента України Леоніда Кучми Дарина Оліфер повідомляє, що за наслідками відеоконференції групи у п’ятницю було ухвалено рішення про розслідування обстрілу села Троїцьке на Луганщині 7 жовтня. Про це Оліфер написала на своїй сторінці у Фейсбуку.

«За результатами цієї скайп-зустрічі Тристороння контактна група ухвалила наступні рішення: звернутися до СММ ОБСЄ та Спільного центру з контролю і координації сторін із закликом завершити найближчим часом розслідування інциденту, пов'язаного з обстрілом населеного пункту Троїцьке в Луганській області, який мав місце 7 жовтня 2015 року», – йдеться в повідомленні Оліфер.

За її словами, сторони також домовились, що спостерігачам ОБСЄ має бути надано безперешкодний доступ до місця обстрілу і «забезпечення в подальшому безперешкодного доступу СММ ОБСЄ на всю територію України, включаючи українсько-російський кордон».

Тристороння контактна група рекомендувала продовжити виконання угоди про відведення від лінії зіткнення озброєнь калібру менше 100 міліметрів, зауважила Оліфер.

Відеоконференція Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі була призначена на 15:00 п’ятниці, 9 жовтня. Приблизно через годину після анонсованого часу з’явилося повідомлення про завершення перемовин. Про подробиці деякий час не повідомляли у жодній зі сторін.

За даними штабу АТО, 7 жовтня біля населеного пункту Троїцьке бойовики здійснили постріл протитанковою керованою ракетою по українському опорному пункту, у результаті були поранені четверо військовослужбовців. В угрупованні «ЛНР» заявили, що обстріл був провокацією української сторони.

XS
SM
MD
LG