Доступність посилання

ТОП новини

В Афганістані повідомили про загибель цивільних унаслідок нападів


Кабул після вибуху
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:10 0:00

Кабул після вибуху

В Афганістані повідомили про загибель чотирьох цивільних осіб і поранення ще семи внаслідок кількох нападів у різних частинах країни.

Троє цивільних загинули й четверо були поранені у провінції Лоґар на сході країни, повідомив її губернатор Халім Фідаї. Ці люди опинилися під перехресним вогнем у районі Баракі-Барак, коли бойовики руху «Талібан» напали на військових, що здійснювали воєнну операцію недалеко від мечеті.

Іще одна цивільна людина загинула і троє були поранені у столиці Кабулі. За повідомленням поліції, це сталося вранці внаслідок вибухів трьох бомб, закладених біля молитовного дому в районі Чендаволь. Відповідальності за цей напад іще ніхто на себе не взяв.

Правоохоронці повідомили, що ще один напад у Кабулі відвернули в четвер, 8 жовтня, ввечері. Як сказав заступник міністра внутрішніх справ генерал Аюб Саланґі, двоє нападників у «поясах смертника» з вибухівкою ввійшли до одного з ресторанів міста, але підірватися не встигли: їх застрелили працівники Національного управління безпеки, головної спецслужби Афганістану.

Проти влади Афганістану воюють і здійснюють теракти кілька угруповань, із яких найбільше – рух «Талібан», який у 1996–2001 роках правував у більшій частині країни, та втратив владу внаслідок воєнної операції США й союзників.

XS
SM
MD
LG