Доступність посилання

ТОП новини

Після агресії Росії в Криму і на Донбасі повністю зруйнована система безпеки в світі – Порошенко


Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє, що саме після російської агресії в Криму і на Донбасі була повністю зруйнована післявоєнна система безпеки в світі. Про це з посиланням на інтерв’ю президента британській телерадіокомпанії «ВВС» передає його сайт.

«Після російської агресії в Криму і на Донбасі була повністю зруйнована післявоєнна система безпеки в світі, яка заснована на Статуті Організації Об’єднаних Націй і ефективному функціонуванні Ради безпеки ООН», – заявив президент.

За словами Порошенка, політика російського президента щодо України, а також Сирії є й прямим доказом того, що Володимир Путін хоче «досягнути глобальної дестабілізації».

«Втрачаючи економічну змагальність, внутрішню підтримку та внутрішню стабільність, Росія намагається дестабілізувати глобальну безпеку й порядок», – сказав Петро Порошенко.

На його думку, ефективним механізмом санкцій партнери України змусили Росію заплатити агресивну поведінку щодо України.

Наприкінці зими – на початку весни минулого року Росія окупувала український Крим. Невдовзі після цього країни Заходу запровадили щодо Росії економічні санкції. Також Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. У свою чергу Москва будь-які звинувачення відкидає. Росія зазначає, що на Донбасі можуть бути російські «добровольці».

XS
SM
MD
LG