Доступність посилання

ТОП новини

Донецькі сепаратисти перенесли свої незаконні «місцеві вибори»


Донецькі сепаратисти на військових навчаннях бтля Донецька, 8 жовтня 2015 року
Донецькі сепаратисти на військових навчаннях бтля Донецька, 8 жовтня 2015 року

Ватажок угруповання «ДНР» Олександр Захарченко, який називає себе його «головою», підписав «указ», що має перенести незаконні «місцеві вибори» на захоплених цим угрупованням частинах Донецької області з 18 жовтня цього року на 20 березня наступного.

При цьому він, як і раніше, послався на «закон» угруповання «ДНР» про такі «вибори».

Луганські сепаратисти наразі ще не формалізували «перенесення» своїх незаконних «місцевих виборів», які на частинах Луганської області, захоплених угрупованням «ЛНР», вони раніше «призначали» на 1 листопада.

Мінські домовленості про врегулювання на тимчасово окупованій частині Донбасу передбачають, серед іншого, що місцеві вибори там можуть відбутися тільки за українським законодавством, а це означає й те, що призначати їх і визначати їхню дату має Верховна Рада України, а не самозвані ватажки угруповань «ДНР» та «ЛНР», визнаних в Україні терористичними.

Через те, що самозвані «вибори» сепаратистів грубо суперечать мінським домовленостям, Україна і її західні партнери домоглися від Росії змусити підтримуваних нею сепаратистів відмовитися від їхніх первісних планів.

Але представники обох угруповань заявили 6 жовтня, що ці свої незаконні «вибори» вони не скасовують, а лише переносять на наступний рік.

У більшій частині вільної території України місцеві вибори призначені на 25 жовтня.

XS
SM
MD
LG