Доступність посилання

ТОП новини

США вирішили змінити тактику підтримки повстанців у Сирії


Міністерство оборони США повідомило, що змінює принципи своєї підтримки сил поміркованої опозиції режимові президента Сирії Башара аль-Асада.

Як поінформували в Пентагоні, надалі замість підготовки нових бійців для цих сил США зосередяться на підтримці вже наявних опозиційних груп, які ведуть збройну боротьбу проти угруповання «Ісламська держава» в Сирії.

Міністр оборони США Аштон Картер дав вказівку надавати озброєння й іншу підтримку відібраній групі перевірених командирів та їхнім бійцям із метою допомогти їм скоординовано вести наступ на позиції «Ісламської держави», заявили в Пентагоні.

При цьому зброя й обладнання, які надаватимуть цим групам, будуть базовими, а не високотехнологічними, на кшталт протитанкових чи протиповітряних ракетних установок, повідомила журналістам заступник міністра оборони з політичних питань Крістін Вортмут.

За її словами, дотеперішня програма, на яку було надано 500 мільйонів доларів і яка передбачала навчання бійців опозиційних сил поза межами Сирії і їхнє повернення на поле бою, виявилася надто складною для втілення – за нею підготували тільки 60 бійців замість запланованих 5 тисяч 400.

У нинішній Сирії саме сили поміркованої опозиції, з одного боку, а також збройні загони ісламістів, пов’язаних із мережею «Аль-Каїда», з іншого ведуть головну боротьбу проти угруповання «Ісламська держава», екстремістські позиції якого не до вподоби навіть багатьом ісламістам. Тим часом урядові війська режиму Асада з силами «Ісламської держави» майже не контактують. США й їхні союзники підтримують помірковану опозицію в її боротьбі, але стежать, щоб їхня допомога не потрапила до ісламістів, що теж протистоять «Ісламській державі».

XS
SM
MD
LG