Доступність посилання

ТОП новини

Москва заявила, що операція в Сирії не підірве бюджету Росії


Дмитро Песков, архівне фото
Дмитро Песков, архівне фото

Речник президента Росії Дмитро Песков заявив, що операція Москви в Сирії не є тягарем для російського бюджету і не виходить поза межі звичайних бюджетів Міністерства оборони.

Він також назвав недоречними слова президента США Барака Обами, який згадував про те, що Росія направляє до Сирії свої війська.

На його думку, не можна називати направленням до Сирії російських військ те, що до Сирії направлена російська бойова авіація і війська, що її супроводжують. Песков повторив позицію Кремля, що Росії не має наміру брати участі в якійсь наземній операції в цій країні і обмежується лише операцією її Повітряно-комічних сил для підтримки режиму президента Башара аль-Асада.

Крім того, так само недоречними назвав Песков слова Обами, який назвав колишнього президента України Віктора Януковича корумпованим правителем, що був маріонеткою президента Росії Володимира Путіна. Як сказав Песков, повторивши стандартну риторику Кремля, недоречно називати маріонеткою колишнього президента, якого «усунули від влади насильницьким чином внаслідок збройного державного перевороту, організованого і спонсорованого ззовні».

Раніше у п’ятницю, 9 жовтня, телеканал CBS News у США анонсував велике інтерв’ю з Обамою і оприлюднив маленький уривок із нього – в ньому президент США згадував про Януковича і про дії Путіна в Сирії, які він схарактеризував так: «Якщо ви думаєте, що заганяти свою економіку в землю і направляти війська, щоб підтримати свого єдиного союзника, – це лідерство, то в нас різні поняття того, що таке лідерство».

XS
SM
MD
LG