Доступність посилання

ТОП новини

Палата представників Конгресу США проголосувала за скасування заборони на експорт нафти


Палата представників Конгресу США проголосувала у п’ятницю за скасування заборони на експорт сирої нафти. 26 демократів приєдналися до республіканської більшості і проголосували за законопроект, який раніше обіцяв ветувати президент Барак Обама, в разі, якщо той буде ухвалений обома палатами Конгресу (Палатою представників і Сенатом).

Як голосуватиме за цей законопроект Сенат наразі невідомо.

Представник більшості республіканців у Палаті представників Стів Скеліз сказав, що ухвалення такого законопроекту дозволить збільшити виробництво, створити нові робочі місця і посилить безпеку.

Заборона на експорт нафти була запроваджена в США у 70-х роках, коли нафтове ембарго арабських країн призвело до різкого зростання цін на бензин у США та Росії.

Противники заборони на експорт кажуть, що нинішній бум видобутку нафти і природного газу в США свідчить, що ця заборона є застарілою. Крім того, вони заявляють, що експорт нафти може посилити позиції США у відносинах з партнерами і економічно послабити такі країни, як Росія і Венесуела.

Адміністрація Обами закликає не поспішати з таким рішенням і пропонує Конгресу США зосередитися на зусиллях із переходу США до енергоощадної економіки та покінчити зі щедрими державними субсидіям нафтовим компаніям.

XS
SM
MD
LG