Доступність посилання

ТОП новини

У Північній Кореї влаштували парад до 70-річчя правлячої комуністичної партії


Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин вітає з автобуса натовп людей в одному з відбудованих після повені регіонів країни, 8 жовтня 2015 року
Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин вітає з автобуса натовп людей в одному з відбудованих після повені регіонів країни, 8 жовтня 2015 року

Північна Корея масштабним військовим парадом у столиці відзначає 70-ту річницю від створення правлячої у країні комуністичної Трудової партії Кореї, а також вшанування її лідера Кім Чен Ина.

Парад у Пхеньяні – лише один із багатьох заходів святкування по всій країні, яке, на думку оглядачів, може стати найбільшим в історії Північної Кореї.

«Ми готові боротися проти будь-якої війни, розв'язаної американськими імперіалістами», – сказав під час виступу з трибуни лідер Північної Кореї Кім Чен Ин.

Жоден зі світових лідерів на парад не приїхав, а головний союзник Північної Кореї – Китай, відправив на урочистості високопоставленого чиновника з партії.

Урочистості до 70-річчя комуністичного режиму в Північній Кореї передбачають також масову смолоскипну ходу ввечері та нічний концерт популярної в країні групи «Moranbong Band».

Аналітики кажуть, що грандіозне святкування Кім Чен Ин влаштував для посилення свого впливу і збереження балансу всередині країни між правлячою політичною силою та військовими.

XS
SM
MD
LG