Доступність посилання

ТОП новини

На кулінарному фестивалі у Дніпропетровську збирають гроші на їжу бійцям АТО


У суботу, 10 жовтня, в Дніпропетровську, на набережній Дніпра, розпочався благодійний кулінарний арт-фестиваль. Як передає кореспондент Радіо Свобода, гостям свята пропонують скуштувати страви грузинської, японської, мексиканської, турецької, італійської, французької та інших кухонь народів світу. Всі охочі також можуть взяти участь у кулінарних майстер-класах від кухарів просто неба.

За словами організаторів, організувавши такий фестиваль, вони хочуть показати, що в Дніпропетровську мирно співіснують культури різних народів та їхні традиції.

Художники Дніпропетровська демонструють свої інсталяції на тему кулінарії, а майстри кулінарного мистецтва оформили «їстівні» композиції з овочів, фруктів, квітів.

На заході, який триватиме упродовж двох днів, збирають також кошти на покращення харчування для бійців АТО, які лікуються та проходять реабілітацію в медичних закладах Дніпропетровська.

«Сподіваємось, хороша їжа прискорить процес відновлення солдатів. Цей захід – не разовий, ми хочемо проводити його регулярно, аби люди отримували задоволення від їжі й від спільного, сімейного дозвілля», – зазначили організатори.

На фестивалі також відбуваються творчі майстер-класи для дітей і дорослих, як-от з розпису пряників. Дітям зокрема пропонують власноруч виготовити ласощі з побажаннями для воїнів, які потім передадуть в зону АТО.

У програмі фестивалю також спортивні розваги і виступи музикантів.

XS
SM
MD
LG