Доступність посилання

ТОП новини

В угрупованні «ЛНР» оголосили про перенесення своїх незаконних «місцевих виборів»


Політична карикатура Олексія Кустовського
Політична карикатура Олексія Кустовського

Ватажок угруповання «ЛНР» Ігор Плотницький, який називає себе його «головою», оголосив рішення перенести незаконні «місцеві вибори» на захоплених угрупованням частинах Луганської області. Про це повідомляють в суботу сайти луганських сепаратистів.

«Ми перенесли, а не скасували свої вибори. І хто б що не говорив у Києві, свої вибори ми проведемо в 2016 році. Ми переоберемо не тільки глав територій, а й депутатів районних, міських та селищних рад, голів міст і селищ. І ми зробимо це за правилами, за нашими правилами, які визначені в Мінських угодах», – сказав Плотницький.

За його словами, рішення перенести вибори продиктоване наміром «дати Києву шанс виконати свої зобов'язання».

Напередодні ввечері ватажок угруповання «ДНР» Олександр Захарченко також підписав «указ», що має перенести незаконні «місцеві вибори» на захоплених цим угрупованням частинах Донецької області з 18 жовтня цього року на 20 березня наступного.

Мінські домовленості про врегулювання на тимчасово окупованій частині Донбасу передбачають, серед іншого, що місцеві вибори там можуть відбутися тільки за українським законодавством, а це означає й те, що призначати їх і визначати їхню дату має Верховна Рада України, а не самозвані ватажки угруповань «ДНР» та «ЛНР», визнаних в Україні терористичними.

Через те, що самозвані «вибори» сепаратистів грубо суперечать мінським домовленостям, Україна і її західні партнери домоглися від Росії змусити підтримуваних нею сепаратистів відмовитися від їхніх первісних планів.

Але представники обох угруповань заявили 6 жовтня, що ці свої незаконні «вибори» вони не скасовують, а лише переносять на наступний рік.

У більшій частині вільної території України місцеві вибори призначені на 25 жовтня.

XS
SM
MD
LG