Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу Росія здійснила понад півсотні повітряних атак у Сирії – Міноборони


Офіційний представник Міністерства оборони Росії Ігор Конашенков повідомляє, що за минулу добу військові сили Росії здійснили 64 вильоти по 55 об’єктах у Сирії. За його словами, повітряні атаки здійснювались щодо об’єктів угруповання «Ісламська держава», передає ТАСС.

«Зростання інтенсивності бойових вильотів нашої авіації пов'язане зі значним збільшенням кількості виявлених засобами повітряної і космічної розвідки наземних цілей по всій території Сирійської Арабської Республіки», – сказав Конашенков.

За його словами, російські літаки зі складу в Сирії за добу знищили 29 польових таборів ісламістів.

«Основними об'єктами ураження за минулу добу були командні пункти і вузли зв'язку бойовиків, склади озброєння, боєприпасів, бази і табори підготовки терористів у провінціях Ракка, Хама, Дамаск і Алеппо», –сказав представник Міноборони Росії.

Водночас базована у Великобританії незалежна організація «Сирійська обсерваторія з прав людини» заявляє, що російські літаки здійснили повітряні атаки в західній Сирії. Організація заявляє про мінімальну присутність ісламістів на тих територіях, де здійснювалися повітряні удари.

Обсерваторія також повідомила про потужний вибух на околиці міста Аль-Баб, що є опорним пунктом для угруповання «Ісламська держава». Експерти однак не змогли певно сказати, що стало причиною вибуху в будівлі, де зберігалася зброя.

Країни Заходу і опозиція в Сирії заявляють, що Росія використовує свою військову кампанію для зміцнення влади президента Сирії Башара аль-Асада, а не для боротьби з екстремізмом.

9 жовтня Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch заявила, що щонайменше 17 цивільних були вбиті в районі Хомса в результатіросійських повітряних ударів на початку цього місяця. Правозахисники закликали розслідувати цей інцидент.

XS
SM
MD
LG