Доступність посилання

ТОП новини

США: санкції проти Ірану досі чинні


Адміністрація Обами нагадує іноземним урядам і та американським банкірам, що санкції проти Ірану досі чинні, тому поспішати інвестувати в Ірані не варто. За даними агентства Reuters, такі міркування влада США приватно надсилає своїм адресатам.

За цим повідомленням, Держдепартамент також розсилає такі застереження американським посольствам у всьому світі. Зовнішньополітичне відомство США вказує, що санкції щодо Ірану не будуть зняті доти, доки Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) не пересвідчиться, що Тегеран повністю виконав взяті за липневою ядерною угодою зобов’язання.

Ці застереження виникли на тлі повідомлень про зростання в Ірані інвестиційної активності багатьох країн. Бізнес-делегації на чолі з високопосадовцями відвідують Іран, починаючи з липня. Вони обговорюють майбутні можливості для торговельних відносин. Серед країн, представники яких уже побували в Тегерані – Німеччина, Велика Британія, Франція, Італія, Японія та Індія.

За повідомленням російської агенції ТАСС, заступник міністра закордонних справ Грузії Давид Дондуа сказав у Тбілісі 9 жовтня, що Сполучені Штати попросили його утриматися від «повномасштабного співробітництва» з Тегераном, поки він не виконає свої зобов’язання з припинення ядерної діяльності відповідно до віденської угоди.

XS
SM
MD
LG