Доступність посилання

ТОП новини

Шоумен Чекалкин відмовився працювати з російськими замовниками


Дмитро Чекалкин
Дмитро Чекалкин

Автор «Веселих яєць», гуморист та блогер Дмитро Чекалкин припинив свою творчу діяльність у Росії. Про це він заявив в ефірі програми Радіо Свобода «Ми разом».

«Як я мав себе почувати у Москві між Кремлем і «Лєфортово», знаючи, що там наші громадяни сидять у в’язниці?! У мене ж такий бізнес, який вимагає постійних контактів і компліментарного ставлення до замовників. Тому я відмовився працювати з російськими замовниками», – пояснив Чекалкин.

За його словами, інакше він вчинити не міг, хоч ця відмова істотно вдарила по його бізнесу.

«Я втратив 70% своїх прибутків. Адже 160 російських радіостанцій транслювали мої програми, я був ведучим урочистих свят, бенкетів, корпоративів, починаючи з «Газпрому», закінчуючи якимось там Іжевськом», – пояснив шоумен.

На думку Чекалкина, політики не мають права користуватися матеріальними проблемами та бідністю людей і «спокушати їх подачками» напередодні виборів.

«Я не знаю, як люди виживають за 1200 гривень (у мене в мами пенсія – 1200 гривень). Тому важко звинувачувати людей, за те, що вони можуть спокуситися і взяти кілограм гречки чи цукру. Але я в жодному разі не підтримую людей, що такими засобами залучають свій електорат», – сказав Дмитро Чекалкин.

Відповідно до закону № 1703-VII «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за порушення виборчих прав громадян» пропозиція, обіцянка або надання виборцю неправомірної вигоди «за будь-які дії, пов'язані з безпосередньою реалізацією ним свого виборчого права, караються обмеженням волі на строк до 3-х років або позбавленням волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк від 1 до 3 років».

XS
SM
MD
LG